ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Active News semnalează apariția unei noi cărți editate la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă, dedicată memoriei Maicii Ecaterina Fermo, care a trecut la Domnul, pe Care mult L-a iubit, în ziua de 13 noiembrie a anului 2022: Maica Ecaterina Fermo – Pagini de Jurnal.

„Cartea de față este o continuare a primului Jurnal al maicii Ecaterina Fermo, „Talita Kumi. Înviind pe drumul Damascului”, în care își povestește convertirea de la iudaism la Ortodoxie, renunțarea la actorie și intrarea sa în mănăstire. Maica Ecaterina a renunțat la faimă, însă faima nu a părăsit-o, deoarece Dumnezeu i-a dăruit cuvânt harismatic prin care aducea la Hristos mulți tineri și suflete chinuite de patimi.

Acest volum conține pagini de Jurnal, selectate din caietele cu memoriile maicii Ecaterina, scrise în chiliuța ei din Căminul de bătrâne al mănăstirii Paltin. Din ele răzbat dorul de Ierusalim și Țara Sfântă, cugetări de taină, luptele ei duhovnicești, dar și articole și însemnări mărturisitoare, pe marginea unor evenimente culturale și politice ce tulburau viața cetății.” - scrie site-ul Atitudini, al Mănăstirii Paltin Petru-Vodă. 

Cartea conține 176 de pagini, format A 5, realizată în două culori, și poate fi comandată de AICI.