ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei ce ne-au interzis de două ori Paștele și de trei ori Crăciunul nu ne vor binele, nici libertatea și nu ne socotesc drept egalii lor. Ne vor banii, agoniseala, veniturile viitoare și, mai ales, ne vor sufletul.

Munții de bani cu care vor să nu mai moară niciodată, bani culeși de la noi, din frica și nefericirea noastră.

Cu ajutorul Behemoth-ului tehnologic, acești bani mefistofelici sunt fabricați prin furtul unor bucăți din sufletul nostru (se numesc "date cu caracter personal”) și prin obligarea noastră la uitarea istoriei, a idealurilor noastre și a egalității de destin.

Să dăm jos ochelarii de cal și vom vedea oroarea din picturile lui Hieronimus Bosch ilustrată de această perpetuă recoltare de minuscule bucăți de suflet.

Amortalitatea înseamnă însingurare, alunecare către abisul de dincolo de lumină, de care se tem chiar și demonii. Înseamnă abandonul voluntar al luminii și al blândeții trăirii în sânul familiei, la adăpostul neamului. Nu-i poate aplauda sau elogia nimeni rațional pe acești patetici căutători ai amortalității. Sunt ca fiul de împărat din basmul Tinerețe fără de bătrânețe și viață fără de moarte, după ce au nimerit în Valea Plângerii: patetici și bătrâni.

Contemplând din când în când creștinismul, măcar la Sărbători, vom putea înțelege din nou că cel ce I se supune doar lui Dumnezeu, este liber față de stăpânii efemeri ai Pământului. Și este egal în destin cu fiul de împărat.

Suntem toți datori cu o moarte. Memento mori - așa spuneau imperialii din vremea Răstignirii.

Dar puțini suntem capabili de mântuire, de liberare.

Condiția izbăvirii este să nu uităm niciodată ce înseamnă libertatea și egalitatea de destin.

Să căutăm mereu esența divină a solidarității sufletești - euharistia și adevăratul țel al existenței noastre pe Pământ, înflorirea și binecuvântarea condiției umane - eudaimonia.

Învierea urmată de Înălțare înseamnă victoria spirituală asupra morții. Înseamnă un reflector pus pe cei ce vor să Îi ia locul lui Dumnezeu, în lucrarea lor satanică de a-și cumpăra amortalitatea pe Pământ.

Să nu ne lăsăm atrași în jocul acestor potrivnici ai lui Dumnezeu, nici să nu acceptăm să le fim caractere ne-jucătoare, simple profile informatice sau avataruri de plastilină re-modelabile.

Să fim împreună persoane, subiecte ale condiției umane, cu limitele și condiționările sale.

Să fim după chipul și asemănarea Lui.

Să stăm în lumină, să fim ca niște candele în noapte, și nu ne vom pierde libertatea. Și nici sufletul.

Paști binecuvântat!

VIDEO: MOMENT EMOȚIONANT AL ÎNVIERII SUB CĂTUȘE DIN 2020: Dacă în biserici nu au primit învoire, oamenii au cântat la magazin „Hristos a înviat!”. Momentul s-a petrecut spontan într-un supermarket din Piatra Neamț