ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mama unei tinere din SUA, care a murit de cancer de col uterin după ce a primit vaccinul Gardasil, dă în judecată producătorul vaccinului, Merck, relatează The Defender, care prezintă cazul tragic. 

Avocații de la Wisner Baum au depus plângerea în numele lui Erin Ferguson, a cărei fiică, Haley, a murit la vârsta de doar 22 de ani.

În proces se susține că Merck a promovat în mod fals Gardasil ca vaccin pentru prevenirea cancerului și a neglijat obligația de a avertiza pacienții cu privire la riscurile severe ale vaccinului. Reclamanții solicită despăgubiri.

Procesul pentru ucidere din culpă se alătură altor peste 182 de cazuri împotriva Merck, consolidate în litigiul federal multidistrict privind Gardasil din Carolina de Nord. 

„Nu vreau să mor la o vârstă atât de fragedă”

Când Haley avea 13 ani, a primit prima dintre cele trei doze de Gardasil. În urma injecțiilor, ea a început să simtă dureri abdominale, crampe, greață, vărsături, sângerări anormale și menstruații abundente, printre alte reacții adverse.

Când avea 18 ani, medicii au diagnosticat-o pe Haley cu cancer de col uterin metastatic/adenocarcinom de col uterin. Ea a fost supusă unei salpingectomii și unei operații bilaterale de transpoziție ovariană.

De asemenea, medicii i-au tratat cancerul cu chimioterapie și radiații. Cu toate acestea, cancerul de col uterin al lui Haley a continuat să progreseze, răspândindu-se la ficat, piele, uter și, în cele din urmă, cu metastaze în ganglionilor limfatici.

După ce o tumoare nouă apărea într-un organ diferit, Haley a suferit diferite forme de chimioterapie și combinații de tratamente, îmbinate cu cicluri mai puternice de radiații.

Ea a suferit dureri crâncene, și-a pierdut părul și a dezvoltat o iritație severă a pielii. A avut nevoie de oxicodonă și morfină pentru atenuarea durerii.

Pe 22 mai 2023, Haley a murit de cancer de col uterin metastatic/adenocarcinom. Mama ei susține că vaccinul Gardasil este responsabil pentru apariția cancerului de col uterin.

Înainte de a muri, Haley a scris următoarele cuvinte, în petiția ei la Curtea pentru rezolvarea litigiilor legate de vaccin: 

„Mă întreb în fiecare zi dacă viața mea ar fi fost total diferită dacă nu aș fi primit acest vaccin. Dacă aș fi o tânără adultă normală, care își începe viața în lumea reală și dacă nu m-aș simți oribil în fiecare zi pentru că am dureri groaznice din cauza răspândirii cancerului. Nu vreau să mor la o vârstă atât de fragedă și sper că pot ajuta să răspândesc informația că acest vaccin nu este pentru toată lumea și că viața mea ar fi putut fi atât de diferită dacă aș fi știut.”

Avocatul familiei, Bijan Esfandiari, a declarat:

„Merck i-a speriat pe părinți, inclusiv pe familia Ferguson, făcându-i să creadă că, prin vaccinarea cu Gardasil HPV a copiilor lor, ei vor fi protejați de cancer. Dar studiile realizate de Merck nu au fost concepute pentru a stabili dacă Gardasil previne cancerul de col uterin. Compania a testat doar dacă Gardasil ar preveni anumite leziuni cauzate de HPV, dintre care marea majoritate dispar de la sine. După cum arată studiile pe care le menționăm în plângerea lui Haley, Gardasil poate crește riscul de a dezvolta cancer de col uterin.”