ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre portarii naționalei de fotbal a Argentinei la Cupa Mondială din Italia, din 1990, Fabian Cancelarich, a suferit un stop cardiac și a decedat marți, la vârsta de 58 de ani, în timp ce îndeplinea funcția de antrenor pentru portari al clubului Ferro Carril Oeste, relatează Știripesurse.

"Clubul Ferro Carril Oeste regretă profund moartea lui Fabian Cancelarich, antrenorul pentru portari al echipei profesioniste, vicecampion mondial în Italia în 1990 și portar al echipei noastre între 1986 și 1999", a transmis clubul.
Potrivit clubului argentinian, Cancelarich a suferit stopul cardiac în cursul antrenamentelor matinale și a fost transportat la Spitalul General din Agudos Carlos Durand din Buenos Aires, unde a decedat.

Cancelarich și-a început cariera profesionistă la ˜Expreso Oeste și a atras rapid atenția legendarului antrenor al selecționatei "Albiceleste" la Cupa Mondială din Mexic din 1986, Carlos Salvador Bilardo. El a fost unul dintre portarii Argentinei și la Cupa Mondială din 1990 din Italia.

El a mai apărat culorile cluburilor Belgrano de Cordoba, Newells, Huracan, Talleres de Cordoba, Platense și Central Cordoba de Rosario, precum și la formația columbiană Millonarios, înainte de a ajunge la Ferro Carril.

Asociația Argentiniană de Fotbal (AFA) și Liga profesionistă de fotbal (LPF) din Argentina au transmis, la rândul lor, mesaje de condoleanțe.