ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a avertizat miercuri Uniunea Europeană că, în cazul în care blocul comunitar va impune restricții presei ruse, jurnaliștii occidentali din Rusia vor simți un răspuns rapid, dur și dureros din partea statului rus, relatează Reuters, potrivit Știripesurse.

Vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova, a declarat că UE va sancționa Voice of Europe, alături de Rossiiskaia Gazeta, Ria Novosti și Izvestia, a informat Bloomberg pe 6 mai.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că jurnaliștii occidentali corespondenți la Moscova vor simți un răspuns imediat dacă Uniunea Europeană va lua măsuri împotriva presei ruse.

"Dacă astfel de măsuri sunt luate împotriva presei ruse, a jurnaliștilor ruși, atunci, în pofida faptului că jurnaliștii occidentali nu doresc asta, ei vor trebui să simtă măsurile noastre luate ca represalii", a spus Zaharova.

"Au simțit dragostea noastră înainte, dar acum vor trebui să simtă răspunsul", a spus Zaharova. "Vom răspunde cu viteza luminii și extrem de dureros pentru occidentali", a mai spus ea.

Zaharova a afirmat că orice decizie de a pune restricții oricărei instituții de presă ruse ar duce imediat la un răspuns în Rusia împotriva corespondenților occidentali.

"Dacă un singur mijloc de presă rusesc este supus unor restricții nejustificate, atunci acestea vor ricoșa asupra colegilor lor de aici, din Rusia, adică asupra jurnaliștilor occidentali", a mai spus Zaharova.