ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turcia oprește comerțul cu Israelul din cauza „tragediei umanitare” din Gaza. Un demnitar turc a declarat că măsurile vor fi în vigoare până când Israelul va permite ca în Gaza să intre un flux neîntrerupt de ajutoare, transmite Știripesurse.
 
În 2023, comerțul dintre cele două țari a valorat aproape 7 miliarde de dolari. Turcia a suspendat orice formă de comerț cu Israelul din cauza ofensivei din Gaza, invocând „tragedia umanitară care se agravează”, potrivit BBC.

Ministerul turc al comerțului a declarat că măsurile vor fi în vigoare până când Israelul va permite un „flux neîntrerupt și suficient” de ajutor în Gaza.

În replică, ministrul de externe al Israelului l-a acuzat pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan că acționează ca un „dictator” și a anunțat că Israelul va căuta alți parteneri comerciali.

Comerțul dintre cele două țări a valorat aproape 7 miliarde de dolari anul trecut.

Hamas a anunțat că ar putea accepta un armistițiu

Reprezentanții Hamas sugerează că ar putea accepta un armistițiu. Ei analizează propunerea făcută în cadrul negocierilor de pace de la Cairo. O delegație a Hamas va merge în Egipt pentru a purta discuții.

Un lider Hamas a declarat joi că grupul studiază cea mai recentă propunere de încetare a focului cu un „spirit pozitiv”, stârnind speranțe de progres în eforturile blocate pentru obținerea unui acord de armistițiu, potrivit The New York Times.