ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO 1: „Klaus Iohannis a anunțat încă din februarie 2022 că România va achiziționa modelul F-35, avionul de generația a 5-a produs de Lockheed Martin și care a început să fie cel mai selectat avion nou a(l) multor state membre NATO. Tranziția spre avioanele de generația a V-a, chiar dacă teoretic este programată să aibă loc după 2030, va dura ani și presupune pe lângă contracte semnate din timp și plăți mari făcute în tranșe ÎNAINTE DE A VEDEA EFECTIV APARATELE LIVRATE, și pregătiri ce țin de infrastructură, logistică și de pregătire a piloților.” (HOT NEWS. ro, 26 septembrie 2023)

MOTTO 2: „Într-adevăr, a fost găsit un aparat de zbor... pe un teren extravilan din comuna Unțeni, la sfârșitul lunii februarie. A fost ridicat de către reprezentanții MApN și se continuă cercetările pentru a se stabili proveniența și împrejurările în care acesta s-a prăbușit.” (Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, 16 mai 2024)
.................................................................................................
Măi dragă popor! Avem vești bune spre foarte bune! 

Mai ții tu minte, măi popor, cum a pierdut Liuriciul-multilateral-dezvoltat un avion invizibil  F-35, pe 18 septembrie 2023? Și că l-a pierdut, l-a pierdut... asta e! Se întâmplă! cine n-a rătăcit un avion măcar odată în viață? Mai tare, însă, decât „rătăceala” în sine, a fost ideea de a se apela la populație pentru a-l găsi! Cu ciobănești germani, cred, cărora li s-a dat să miroasă ciorapii pilotului care s-a catapultat, din fericire, deasupra Carolinei de Sud! Și l-a căutat lumea... l-a căutat... dar avionul F-35- nicăieri! Ia amintește-ți tu, dragă popor, cum a fost:
 
„Armata americană a lansat un apel către cetățeni pentru a o ajuta să găsească un avion de luptă F-35 dispărut, după ce după-amiază pilotul aeronavei s-a catapultat deasupra statului Carolina de Sud, relatează luni AFP. Prin urmare, baza aeriană din Charleston, un oraș din sudul Carolinei de Sud, a cerut ajutorul localnicilor pentru găsirea aeronavei:

«Dacă aveți informații care ar putea ajuta echipele noastre de salvare să localizeze avionul F-35, vă rugăm să apelați Centrul de operațiuni de apărare al bazei», a anunțat baza militară pe rețeaua X (fostă Twitter).Oficialii bazei aeriene au declarat că au loc operațiuni de căutare, în coordonare cu autoritățile federale în domeniul aviației, în zona a două lacuri situate la nord de Charleston. Costul unui avion de luptă F-35, fabricat de Lockheed Martin, se ridică la aproximativ 80 de milioane de dolari (75 de milioane de euro).” (COTIDIANUL. ro, 18 septembrie 2023)

Ei bine, cetățeni, sunt în măsură să vă dau o știre extraordinară: avionul a fost găsit în județul Botoșani, în comuna Unțeni, satul Mânăstireni, cu ajutorul neprecupețit al localnicilor! Căci acolo unde americanii nu se descurcă, s-a demonstrat că botoșănenii noștri fac față cu brio! Numai că descoperirea a fost ținută „la secret” de către autorități, care au acoperit avionul cu niște știuleți, ca să nu se vadă de sus, din azur:

„Avionul a fost descoperit acum două luni și jumătate, iar incidentul a fost ținut secret. Acesta a fost descoperit pe 29 februarie, pe un teren extravilan, de lângă satul Mănăstireni. Cel mai probabil, acesta s-a prăbușit în zona «Valea Grajdului» (adică valea pe care, odată, demult, curgea un grajd... n.n.), apropiată de granița cu Ucraina. Autoritățile au păstrat acest incident secret, probabil din mai multe motive, printre care și scandalul din acea perioadă legat de rămășițele de drone rusești prăbușite în sudul României, relatează Monitorul de Botoșani.” (NEWS WEEK. ro, 16 mai 2024)

Între timp, însă, deoarece localnicii n-au avut somn, se pare că ei au investigat de capul lor incidentul aviatic și au tras concluzii:  

„Conform Monitorului de Botoșani, un localnic, după ce s-a interesat singur de caz, a relatat următoarele: «Domnilor, în data de 29 februarie, în localitatea Mânăstireni Botoșani, a fost găsită în câmp, în apropiere de sat, un aparat de zbor.... prăbușit. Au umblat cu mașinile până la o bucată de noapte. Nu vorbesc nimic, însă lumea este îngrijorată, mai ales pentru că se zice că a lăsat groapă». Inspectoratul de Poliție Botoșani a confirmat informația, iar purtătorul de cuvânt a menționat că o anchetă a Ministerului Apărării Naționale e în curs.” (NEWS WEEK. ro, 16 mai 2024)

Ei bine, atracția irepresibilă a avioanelor invizibile F-35 pentru județul Botoșani este cunoscută de multă vreme. De aceea, în general, acestor aparate nu trebuie să le dai drumul slobode prin lume, că te trezești cu ele în ogradă! Asta este realitatea! 

Pus în fața scandalului iminent al tăinuirii avionului de sub știuleți, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale a declarat că, de fapt, acesta este primul dintre cele 32 de avioane F-35 pe care partenerul strategic s-a angajat să ni le livreze peste vreo zece ani, cu condiția să le plătim în avans! Iar faptul că are botul puțin boțit nu va afecta în niciun fel tradiționalele relații de prietenie ale țării noastre cu SUA, că trece cu ACID HIALURONIC injectat!