ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cineastul francez Laurent Cantet, care a câștigat trofeul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes în 2008 cu lungmetrajul "Entre les murs", a murit joi la vârsta de 63 de ani, a anunțat agentul său, citat de AFP, transmite Agerpres.

"A murit în această dimineață la Paris din cauza unei boli", a precizat Isabelle de la Patelliere, confirmând o informație publicată în cotidianul Liberation.

Regizorul francez, în vârstă de 63 de ani, autor al nouă lungmetraje, lucra la un proiect de film intitulat "L'apprenti", care trebuia să fie lansat în 2025.

Regizor discret și cu o puternică conștiință socială, Laurent Cantet a intrat în istoria Festivalului de la Cannes în 2008, când a câștigat cu lungmetrajul "Entre les murs" prestigiosul trofeu Palme d'Or, ce i-a fost decernat în unanimitate de juriul competiției, prezidat de Sean Penn.
 

Organizatorii Festivalului de la Cannes au reacționat joi, salutând memoria "unui umanist neobosit, care a căutat lumina în pofida violenței sociale, care a găsit speranța în ciuda durității realității".