ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Neobositul traducător Ionel Trandafir ne oferă un nou documentar subtitrat în limba română (VIDEO mai sus):

"Acest film scoate la iveală faptul că alarma climatică este o sperietoare inventată, fără nicio bază științifică. Arată că studiile principale și datele oficiale nu susțin afirmația conform căreia asistăm la o creștere a fenomenelor meteorologice extreme - uragane, secete, valuri de căldură, incendii și toate celelalte. Contrazice categoric afirmația conform căreia temperaturile și nivelurile actuale de CO2 din atmosferă sunt neobișnuit de ridicate și îngrijorătoare. Dimpotrivă, în comparație cu ultima jumătate de miliard de ani din istoria Pământului, atât temperaturile actuale, cât și nivelurile de CO2 sunt extrem de scăzute și neobișnuit de scăzute. Ne aflăm în prezent într-o eră glaciară. De asemenea, se arată că nu există nicio dovadă că modificarea nivelurilor de CO2 (acestea s-au modificat de multe ori) a "condus" vreodată la schimbări climatice în trecut.

Atunci de ce ni se spune, din nou și din nou, că "schimbările climatice catastrofale provocate de om" sunt un fapt irefutabil? De ce ni se spune că nu există nicio dovadă care să o contrazică? De ce ni se spune că oricine pune la îndoială " dezastrul climatic" este un " adept al pământului plat" și un " negaționist al științei"?

Filmul explorează natura consensului care stă la baza schimbărilor climatice. Descrie originile curentului de finanțare a schimbarilor climatice și ascensiunea industriei climei, care valorează mii de miliarde de dolari. Filmul descrie sutele de mii de locuri de muncă care depind de criza climatică. Explică presiunea enormă exercitată asupra oamenilor de știință și a altora pentru a nu pune la îndoială alarmarea climatică: retragerea fondurilor, respingerea de către revistele științifice și ostracizarea socială.

Filmul explorează politicile climatice. Încă de la început, sperietoarea climatică a fost politică. Vinovatul a fost capitalismul industrial de piață liberă. Soluția a fost creșterea taxelor și a reglementărilor. Încă de la început, alarma climatică a atras și a fost adoptată și promovată de acele grupuri care favorizează un guvern autoritar.

Aceasta este diviziunea politică tacită din spatele alarmei climatice. Sperietoarea climatică îi atrage în special pe toți cei care fac parte din instituțiile tentaculare finanțate din fonduri publice. Aceasta include intelectualitatea occidentală, în mare parte finanțată din fonduri publice, pentru care clima a devenit o cauză morală. În aceste cercuri, a critica sau a pune la îndoială alarma climatică a devenit o încălcare a etichetei sociale.
Problemele legate de climă sunt în plină ascensiune, deoarece pare să fie următoarea mare inițiativă de comandă și control a puterilor în stat.

Filmul include interviuri cu mulți oameni de știință proeminenți, printre care profesorul Steven Koonin (autorul cărții "Unsettled", fost prodecan și vicepreședinte al Caltech), profesorul Dick Lindzen (fost profesor de meteorologie la Harvard și MIT), profesorul Will Happer (profesor de fizică la Princeton), Dr. John Clauser (laureat al premiului Nobel pentru fizică în 2022), profesorul Nir Shaviv (Institutul de Fizică Racah), profesorul Ross McKitrick (Universitatea din Guelph), Willie Soon și mulți alții.

Filmul lansat in data de 21 martie 2024 a fost scris și regizat de cineastul britanic Martin Durkin și este continuarea excelentului său documentar din 2007, The Great Global Warming Swindle (Marea escrocherie a încălzirii globale). Tom Nelson, un podcaster care examinează în profunzime problemele legate de dezbaterea climatică de aproape două decenii, a fost producătorul filmului."

Ionel Trandafir