ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a anulat călătoria în Spania și Portugalia "din cauza situației interne grave din Ucraina", anunță CNN Portugalia, potrivit Știripesurse.

Potrivit sursei citate, Kievul se confruntă cu o situație dificilă în mai multe secțiuni de pe linia frontului, în special în regiunea Harkov, ceea ce face inoportună deplasarea delegației ucrainene în străinătate.

La rândul său, Curtea Regală a Spaniei a informat despre anularea întâlnirii dintre monarhul Filip al VI-lea și Zelenski, programată pentru 17 mai.

La 13 mai, canalul de televiziune SIC Notícias a raportat intenția lui Zelenski de a vizita Portugalia în zilele următoare pentru posibila semnare a unui acord de securitate între cele două țări.

Ziarul El País, citând surse guvernamentale, a relatat că liderul ucrainean va vizita și Madridul, unde va semna un acord similar cu premierul spaniol Pedro Sanchez.

În noaptea de 10 mai, trupele rusești au început o ofensivă asupra regiunii Harkov în două direcții: pe Vovchansk și Liptsi. Rușii au reușit să ocupe mai multe așezări.

În același timp, șeful GUR al Ministerului Apărării, Kyrylo Budanov, a declarat că există o tendință de stabilizare a situației , iar "inamicul este deja blocat la acele granițe pe care ar putea intra".