ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Treisprezece persoane au murit din cauza unei "febre hemoragice de origine necunoscută", de la 11 august în nord-vestul Republicii Democratice Congo, informează AFP, citat de Agerpres. În Republica Democratică Congo a fost descoperit virusul Ebola.

"Treisprezece persoane au murit de la 11 august din cauza unei febre de origine necunoscută. Persoanele decedate prezentau febră, diaree, stări de vomă și, în fază terminală, vomitau materii negricioase", a spus medicul Felix Kabange Numbi.

Persoanele care au intrat în contact cu bolnavii decedaţi, aproximativ 80, sunt monitorizaţi de autorităţi. În caz de febră, diaree, stări de vomă sau orice formă de hemoragie vor fi transportați la centrele medicale din Lokolia și Watsikengo, cele două epicentre ale epidemiei.

Prima victimă depistată a fost o femeie însărcinată, iar 12 alte persoane au murit după ce au intrat în contact cu ea în timpul bolii sau după moarte.

"Au murit cinci angajați din domeniul sanitar, printre care și un medic. Celelalte victime sunt apropiați sau săteni care au participat la înmormântare", a explicat Felix Kabange Numbi, subliniind că ulterior personalul sanitar a primit kit-uri de protecție.

Virusul Ebola a fost descoperit prima dată în 1976, în provincia congoleză Ecuator. De atunci, RD Congo a fost confruntată cu mai multe epidemii, dintre care ultima s-a soldat cu 36 de morți între august și noiembrie 2012.