ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă au renunțat vineri la greva foamei, 13 săteni, oameni cu vârste între 30 și 59 de ani, precum și 2 activiști continuă acest protest extrem în satul Siliștea, potrivit publicației Vremea Nouă. Aceasta este cea de-a cincea zi de greva foamei pentru protestatarii împotriva exploatării gazelor de șist.
Ne simțim slăbiți, condițiile meteo sunt destul de grele, frigul de peste noapte este pătrunzător, dar suntem deciși să rezistăm. Sătenii mai în vârstă, care nu au suportat această formă de protest, își vor relua greva după sărbători și chiar și acei activiști care acum au renunțat. Ei sunt plecați în țară, pentru a pregăti viitoarele proteste și vor veni alături de noi pentru a intra în greva foamei și săteni din Ivanesti, Garceni precum și activiști din întreaga țară.

http://youtu.be/_CmwzfqBkx0

Astăzi, pe islazul comunei Pungești, de la ora 13:30, va avea loc o manifestație de susținere pentru cei care continuă greva foamei, la care și-au anunțat prezența cetățeni din toate satele învecinate.