ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Douăzeci şi două de organizaţii non-guvernamentale îşi arată suportul pentru candidatura independentă pentru Parlamentul European a regizorului și publicistului Iulian Capsali, se arată într-un comunicat trimis la redacţie.

Asociaţiile semnatare "l-au îndemnat şi delegat" pe Capsali să reprezinte "drepturile şi interesele familiei din România în Parlamentul European", se afirmă în comunicat.

Capsali este mandatat de către organizaţiile respective pentru a asigura un "context economic social, cultural, educaţional şi legislativ care să protejeze familia".
Reuşita lui de până în prezent în plan familial – oferind un model de familie creștină numeroasă care trebuie reafirmat în societatea noastră – dovedeşte că jertfa nu rămâne fără să rodească, mai cu seama atunci când eforturile pe care le depunem au în vedere mai mult binele celorlalţi, al comunităţii, al neamului, al lumii în care trăim, într-un cuvânt, al „familiei mari” din care facem cu toţii parte. Ceea ce ne-a impresionat la Iulian Capsali este tocmai această perspectivă comunitară, deschisă către ceilalţi, această conştiinţă că singuri nu ne putem salva, că numai împreună avem şansa de a ne păstra identitatea românească şi creştină.

De asemenea, semnatarii afirmă că Iulian Capsali va trebui să contribuie la promovarea acelor legi "care vor asigura copiilor noştri posibilitatea de a trăi într-o ţară suverană, în care ocrotirea mediului natural şi educaţional, sănătatea şi viaţa să fie asigurate ca drepturi fundamentale ale cetăţenilor".
Viitorul românilor este din ce in ce mai nesigur în propria lor ţară. Ne creştem copiii, îi educăm, dar ne gândim cu durere că mâine vor trebui să plece în lumea largă pentru a o lua de la zero, pentru că ţara lor nu le-a putut oferi nimic. Iulian Capsali are conştiința acută că trebuie să lupte pentru viitorul copiilor săi şi a tuturor copiilor din România. În ce Românie vor trăi aceştia? O Românie în care credinţa şi identitatea sunt batjocorite, sau într-o Românie firească, o Românie aşa cum o voiau şi așa cum era cea pe care o iubeau înaintaşii noştri? Având în vedere toate acestea, asociaţiile semnatare ale acestui document l-au îndemnat şi delegat pe Iulian Capsali să reprezinte drepturile şi interesele familiei din România în Parlamentul European, şi, totodată în mediul public românesc.

CLICK AICI PENTRU A CITI COMUNICATUL ÎN ÎNTREGIME