ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


2018 să fie anul în care România se va uni cu Republica Moldova - este ţelul românilor din diaspora reuniţi la Bucureşti zilele acestea. Congresul Diasporei Unioniste şi-a propus să identifice principalele dificultăţi cu care se confruntă românii de pe ambele maluri ale Prutului. Evenimentul, care reuneşte peste 100 de reprezentanţi ai asociaţiilor de români din străinătate, este organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, conform tvr.ro.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Trei sferturi dintre românii plecaţi în străinătate îşi doresc unirea cu Republica Moldova, arată sondajele Asociaţiilor românilor din diaspora.

Timp de trei zile reprezentanţii asociaţiilor românilor din diaspora vor dezbate aspectele apropierii dintre România şi Republica Moldova.

Politicienii şi românii din diaspora iau în discuţie inclusiv strângerea de semnături pentru realizarea unui referendum pentru Unirea celor două ţări.