ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele Mihai l-a decorat pe Lech Walesa, cofondator al primului sindicat independent din Europa de Est comunistă ”Solidaritatea”, şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1983, cu Ordinul "Coroana României" în Grad de Mare Cruce.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Majestatea Sa, Regele Mihai, i-a conferit  fostului preşedinte al Poloniei Lech Walesa, joi seară, Ordinul "Coroana României" în Grad de Mare Cruce pentru "inegalabila contribuţie" a acestuia la căderea comunismului în Europa, cel mai important eveniment al secolului trecut.

Joi seară, Regele Mihai a oferit un dineu oficial la Palatul Elisabeta în onoarea a 12 şefi de stat din Europa Centrală şi de Est cu ocazia a 25 de ani de la căderea comunismului. La eveniment a fost prezent şi fostul preşedinte al României Emil Constantinescu, scrie Mediafax.ro.

Înaintea dineului, în Sala Regilor din Palatul Elisabeta, Regele Mihai i-a înmânat fostului preşedinte al Poloniei Lech Walesa Ordinul "Coroana României" în Grad de Mare Cruce, pentru "inegalabila contribuţie a acestuia la căderea comunismului în Europa, cel mai important eveniment al secolului trecut".

La ceremonie au fost prezenţi, alături de cei 12 foşti şefi de stat, Principesa Margareta şi Principele Radu.

Cancelarul Decoraţiilor Regale, Ioan Luca Vlad, a declarat presei că acest eveniment este foarte important atât pentru familia regală din România, cât şi pentru România, deoarece, "pentru prima oară după 1948, Majestatea Sa Regele Mihai a decorat un alt şef de stat, pe preşedintele Lech Walesa, primul preşedinte al Poloniei democratice".