ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Wifka, o agenţie privată de detectivi din Germania, care acționează în numele unui client misterios, a promis o recompensă în valoare de 30 de milioane de dolari celor care vor aduce informații despre persoanele responsabile de doborârea avionuluicompaniei Malaysia Airlines, la 17 iulie, în estul Ucrainei, incident soldat cu 298 de morți.

Agenția Wifka a menționat că suma de 30 de milioane de dolari a fost depusă deja într-un cont bancar special la Zurich (Elveţia). “Recompensa ar putea fi ridicată la Zurich sau, la cerere, în alt loc”, susțin autorii anunțului, relatează USA Today.

Wifka este o agenție privată de detectivi din Schleswig-Holstein, care se ocupă de cazuri de fraudă, iar informaţia privind recompensa a apărut pe site-ul ei oficial.

Wifka a primit misiunea de a stabili circumstanţele în care a fost doborât zborul MH17 al Malaysia Airlines. Clienţii au pus la dispoziţia sa 30 milioane de dolari ca recompensă pentru informaţiile despre această crimă şi eventualele dovezi”, se spune în anunțul Wifka.

Mai precis, cei de la agneție sunt interesaţi să afle cine a dat ordinul ca avionul malaezian să fie doborât şi cine a luat parte nemijlocit la această acţiune; ce s-a întâmplat mai târziu cu toate aceste persoane, tipul de armă utilizat şi cine acoperă această crimă.

Avionul Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, dintre care mai mult de 190 erau cetăţeni olandezi, a fost doborât într-o zonă controlată de rebeli proruşi, în apropiere de Doneţk, cu o rachetă sol-aer al unui sistem avansat care ar fi fost livrat de Rusia insurgenţilor proruşi. Moscova neagă orice implicare a sa în această tragedie, atribuind întreaga responsabilitate Kievului.