ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cum s-a întâmplat şi în Estul ţării, firmele de prospecţiuni încalcă fără nicio jenă proprietatea privată a cetăţenilor şi în Vest, mai ales în judeţul Timiş.

Un bătrân din localitatea Cenad, judeţul Timiş s-a trezit cu terenurile invadate de cabluri şi aparatură utilizată de firmele de prospecţiuni. Imediat, acesta a sunat la numărul de urgenţă 112.

Dacă au fost puse fără acordul dumneavoastră, intraţi şi araţi terenul.
- Dar le ar în pământ? Nu păţesc nimica dacă le ar?
- Ce să păţeşti?
- Le îngrop în pământ, pot să le îngrop?
- E pământul dumneavoastră, faceţi ce vreţi cu ele.
- E proprietatea mea şi a lui taică-meu.
- Aţi dat acordul la cineva să intre pe pământul dumneavoastră?
- Nu am dat acordul la nimeni.
- Păi atunci intraţi şi vă araţi pământul.

Imediat, alături de nişte tineri, bătrânul a scos aparatura celor de la Prospecţiuni din pământ. ”Eu plănuiesc să-mi lucrez terenul în continuare. Ce să fac altceva? Că eu din terenul ăsta trăiesc, îmi întreţin familia din terenul ăsta, n-am alt venit”, a spus Vasile Gligor.

Duminică, la Cenad a avut loc un miting de protest împotriva fracturării hidraulice.Vrem apă curată, nu contaminată! Vrem apă curată, nu contaminată!”„Oamenii trebuie să conştientizeze că stă în puterea lor să meargă fiecare pe pământul lui şi, dacă nu şi-au dat acordul, pur şi simplu, să scoată tot ce găseşte pe pământ, să facă reclamaţii, să cheme poliţia pentru că altfel nu se poate”, a spus Ivan Vasilcin, organizatorul mitingului, citat de Digi 24.