ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un accident grav a avut loc sâmbătă seară în Vaslui, un autoturism fiind lovit de trenul InterRegio Iaşi - Bucureşti.

Patru persoane au murit şi una a fost rănită în urma accidentului. Cele cinci victime se aflau în autoturismul lovit de tren.

"CFR Călători informează ca în jurul orei 17.50, la aproximativ 200 de metri de intrarea in statia Vaslui, la trecerea de nivel cu calea ferată, trenul InterRegio 1666 Iasi – Bucureşti Nord a lovit un autoturism care s-a angajat în trecerea acesteia fără să se asigure, fiind proiectat in afara gabaritului caii ferate. Din primele informatii, se pare ca incidentul s-a soldat cu 5 victime, pasageri ai autoturismului. Precizăm ca cei aproximativ 60 de pasageri din tren şi echipa de locomotivă sunt în afara oricărui pericol. Personalul feroviar a avizat Serviciul SMURD care a intervenit de urgenta.

În urma impactului, locomotiva a fost avariata, urmad ca trenul sa isi continue calatoria cu o alta locomotiva ce va sosi din statia Vaslui. La acest moment, traficul feroviar de pe ruta Iasi- Vaslui –Barlad este intrerupt. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru intarzierile survenite in circulatia trenurilor și informează că depune toate eforturile pentru reluarea traficului în condiții de siguranță, în cel mai scurt timp", se arată într-un comunicat de presă al CFR.

Foto: monitorulsv.ro