ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Personalitatea copilotului suspectat că a provocat deliberat prăbușirea avionului Germanwings este o pistă serioasă, dar nu singura, a declarat sâmbătă pentru AFP un anchetator francez, potrivit Agerpres.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

"Avem un număr de elemente care ne permit să avansăm pe această pistă, prezentată ca o pistă serioasă, dar care nu poate fi unică", a declarat generalul Jean-Pierre Michel, director adjunct al poliției judiciare, de la Direcția Generală a Jandarmeriei Naționale. Acesta nu exclude ipoteza unei "erori involuntare sau a unei defecțiuni tehnice".

"Vom încerca să înțelegem ce anume din viața sa ar fi putut să-l determine să treacă la un asemenea gest", a declarat anchetatorul, adăugând că "mediul în care a trăit Andreas Lubitz este extrem de important".

Generalul Michel face parte dintr-o delegație formată din trei anchetatori francezi, sosiţi la Dusseldorf pentru a coopera cu autoritățile germane.

"Munca actuală desfășurată de colegii noștri germani este orientată spre înțelegerea a ceea ce s-a petrecut, a unei eventuale premeditări sau predispoziții spre acest gen de acțiune", a declarat el.

Michel a subliniat de asemenea importanța celei de-a doua cutii negre: "Importanța acestei cutii negre este că ne ajută să înțelegem în mare ce s-a petrecut în ultimele minute cu comenzile aparatului, să înțelegem bine dacă a fost o acțiune deliberată, o greșeală involuntară sau o defecțiune tehnică", a precizat el, adăugând: "Nu excludem să lucrăm și asupra altor ipoteze".