ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În deschiderea şedinţei de joi a bursei de la Bucureşti, acțiunile Electrica au crescut puternic şi au atins un nou maxim, aproape de 13 lei pe titlu, într-o piaţă în urcare, în care cotaţia Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat o uşoară corecţie după avansul din această săptămână, potrivit mediafax.ro.


Astfel,indicele BET Plus, de referinţă, a crescut cu 0,3%, iar BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, a urcat cu 0,4%, după ce au terminat şedinţa precedentă pe plus cu aproape 1%, BET Plus incluzând cele mai lichide 37 de acţiuni din piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine, în timp ce rulajul pieţei s-a ridicat la 6,32 milioane de lei (1,43 milioane de euro) până la 10:45. În prima oră nu s-a realizat niciun transfer în piaţa deal, toate tranzacţiile fiind derulate în piaţa principală a bursei.

Titlurile Electrica au consemnat cea mai ridicată lichiditate, de 2,86 milioane de lei, acțiunile aflându-se după prima oră în creştere cu 2,8%, la 12,8 lei/titlu, după ce au urcat până la 12,88 lei/titlu.

"Avansul Electrica este legat de posibila achiziţie de active de la Enel. Toată lumea speră ca o achiziţie să aducă o creştere substanţială a profitului în viitor", a declarat directorul general al Rombell Securities, Adrian Tod-Răileanu.