ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acuzele de o gravitate fără precedent aduse de senatorul Sorin Roșca Stănescu, președintelui Traian Băsescu, au împărțit societatea românească.

În timp ce unii sunt convinși de vinovăția președintelui, ceilalți spun că nu există dovezi în acest sens. Până să se pronunțe justiția, însă, senatorul liberal a pus la dispoziția presei documente care pot face lumină în acest caz.

Astfel, portalul LumeaJustiției.ro a postat cinci file de transfer bancar conform cărora Alianța DA( PDL - PNL) ar fi primit, în 2004, bani negri în valoare de 7 milioane de dolari.

Traian Băsescu a fost candidatul Alianței DA pentru președinția României.

Firmele care ar fi trimis banii sunt două off-shore din Cipru, iar cazul a fost sesizat Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casație și Justiție(PICCJ), dar și DNA, în 2012.

Cele cinci transferuri bancare, după cum se vede pe document, se petrec între 4.11 și 19.11.2004, cu sume de la 300.000 de USD până la 2.800.000 de USD. Beneficiarul, pe documente, apare Alianța DA( PDL - PNL).

Siteul Lumea Justiției.ro a investigat cazul și a aflat că procurorul șef adjunct al DNA, Marius Iacob, a întocmit un referat din care rezultă că una din firmele în cauză îi aparține omului de afaceri, Sorin Ovidiu Vântu.

Pentru a citi documentele în cauză, dar și alte detalii, faceți click  AICI.