ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu câteva zile, televiziunea Antena 3 a prezentat o informaţie legată de o presupusă firmă înregistrată în Panama de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. Numele Băsescu apare în registrul de firme deţinut de un broker din Panama: Băsescu Investment INC, o societate anonimă. Ştirea a fost imediat preluată şi de RTV.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Pentru a verifica cele spuse la Antena 3, site-ul Informaţia Zilei a verificat datele de pe portalul Dato Capital, cel care a stat la baza dezvăluirilor făcute de Oana Stancu la emisiunea Exces de putere. Astfel, la o simplă căutare pe portalul mai sus amintit după nişte nume alese aleatoriu, descoperi că există firme pe numele lui Badea, Ursu sau Gâdea.

Luând în calcul doar ceea ce s-a prezentat în emisiune, se poate spune că cei de la Antena 3 au făcut o gafă monumentală. Chiar dacă ar avea astfel de conturi sau firme, este puţin probabil ca Traian Băsescu să le înregistreze pe numele său.

Fostul preşedinte a negat existenţa vreunei legături a sa cu Panama: "Antena 3 şi RomâniaTV sunt, în opinia mea, expresia profundă a mizeriei în jurnalism. Să sugerezi că aş avea firme înregistrate în Panama reprezintă o minciună. Declar pentru orice român interesat că nu am avut niciodată şi nici nu am firme sau conturi bancare în străinătate", a scris Băsescu pe contul de Facebook.

badea-rezultate-628x446


gadea-rezultate-628x420
ursu-rezultate-628x442

Sursa foto: Informaţia Zilei