ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecia, viitoarea adversară a naţionalei României în preliminariile Campionatului European din 2016, are un nou antrenor. Este vorba despre italianul Claudio Ranieri, care a antrenat ultima oară pe AS Monaco, cu care a terminat pe locul 2 în campionatul Franţei.

În vârstă de 62 de ani, Ranieri a semnat pe doi ani cu Federaţia din Grecia."Am avut şi alte oferte, dar am avut un feeling bun după ce m-am întâlnit cu preşedintele Federaţiei Greciei", a declarat Ranieri.

Este pentru a treia oară, consecutiv, când naţionala Greciei numeşte un antrenor străin. Înaintea sa au fost Fernando Santos şi Otto Rehagel.

Deşi este la prima experienţă ca antrenor al unei echipe naţionale, Ranieri a antrenat unele din cele mai mari cluburi ale Europei, printre care: Juventus, Inter, Fiorentina, Napoli, Roma, Chelsea, Valencia sau Atletico Madrid.

Chiar şi aşa, palmaresul său este destul de modest, Ranieri câştigând doar o Cupă a Spaniei cu Valencia şi una a Italiei cu Fiorentina. A obţinut un loc 2 cu AS Roma şi o semifinală de Champions League cu Chelsea.

România va da piept cu Grecia pe 7 septembrie 2014 în deplasare şi fix un mai târziu pe teren propriu.