ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aeroportul din oraşul Simferopol, capitala republicii autonome Crimeea, Ucraina, a fost ocupat în noaptea de joi spre vineri de câteva zeci de persoane înarmate. Totuşi, un oficial al instituţiei susţine că aeroportul funcţionează normal.

Aproximativ 50 de de persoane echipate în uniforme de culoare neagră au descins la aeroport în cursul nopţii, fiind transportate cu trei camioane fără numere de înmatriculare. Imediat, acest comando s-a instalat in perimetrul aeroportului, controlând fiecare mişcare.

"Suntem cu toţii voluntari, prezenţi pentru a nu permite aterizarea fasciştilor sau radicalilor din vestul Ucrainei", a declarat unul dintre ocupanţi, care s-a prezentat ca fiind fost ofiţer de poliţie, citat de Mediafax.

De asemenea, alte câteva zeci de civili, militanţi pro-ruşi, sunt prezenţi în aeroport, după cum anunţî agenţiile de presă internaţionale.

Cele mai recente informaţii din Simferopol susţin că luptătorii s-au retras după ce au controlat în detaliu perimetrul aeroportului.




În Crimeea sunt organizate zilnic acţiuni ale militanţilor pro-ruşi, care nu recunosc noul guvern de la Kiev şi care îşi doresc ruperea peninsulei de Ucraina.