ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opt kilograme, un metru lungime şi preţ de 450 - 500 de lei! Aşa sunt iepurii care nu prea seamănă cu cei din reclamele drăgălaşe de Paşte. Faţă de acestea, iepurii comerciali de crescătorie sunt nişte giganţi.

Sunt animale de rasă numită uriaşă, care ajung în farfuriile celor ce vor carne gustoasă fără colesterol. În judeţul Bihor, cererea de astfel de urecheaţi a dus la dezvoltarea unor afaceri locale, iar fermierii ştiu ce să le spună clienţilor.

După ce se sacrifică, (iepurele acesta - n.n.) rămâne undeva cam la 60% carne pentru consum. Dacă are opt kilograme, rămâne undeva la 4,5 - 5 kilograme. Nu este o carne grasă, e mai seacă, foarte bună”, spune Alin Jurcuţ, crescător de iepuri uriaşi.