ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenţia Spaţială Română (ROSA) a confirmat că evenimentul produs deasupra României în noaptea de marţi spre miercuri a fost provocat de "un meteoroid care a intrat în atmosfera Pământului", potrivit unui anunţ publicat pe site-ul instituţiei.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs
"O lumină intensă urmată de un zgomot puternic a fost înregistrată pe cerul României la ora 3.05 în noaptea de 6 spre 7 ianuarie, aceasta putând fi observată cu precădere în zona de sud-est a ţării. Evenimentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere din mai multe oraşe din ţară. Din datele care au fost corelate până în momentul de faţă de către Agenţia Spaţială Română, luând legătura atât cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Observatorul Astronomic al Academiei Române, precum şi cu ONG-ul Societatea Astronomică Română de Meteori, ROSA confirmă că evenimentul a fost provocat de un meteoroid care a intrat în atmosfera Pământului", se arată în anunţul ROSA.

Potrivit ROSA, momentan nu se cunosc date foarte precise, un raport urmând să fie realizat în zilele care urmează.