ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul Ion Mihai Pacepa crede că românii şi-au ales, la 25 de ani de la Revoluţie, propriul lor Hans Joachim Gauck în persoana lui Klaus Iohannis şi că de acum România va merge pe drumul pe care a mers şi Germania după căderea comunismului în Europa de Est.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Într-un interviu pentru EVZ, Pacepa aminteşte momentul în care Zidul Berlinului a fost dărâmat şi o dată cu el a căzut şi STASI (poliţia politică din fosta RDG). Unul dintre oamenii cheie ai acelui moment a fost pastorul Hans Joachim Gauck, care din 2012 a devenit preşedintele Germaniei. De profesie pastor luteran si fost activist pentru drepturi cetatenesti in fosta RDG, intre anii 1990 si 2000 Gauck a detinut functia de Comisar federal pentru arhivele Stasi.
"La 3 octombrie 1991, când cele două Germanii s-au unificat, cancelarul Helmuth Kohl l-a numit pe Gauck custode general al tuturor archivelor STASI. În 2012, pastorul Gauck a devenit preşedintele Germaniei. Doi ani mai târziu, românii au instalat la cârma ţării pe propriul lor Gauck: preşedintele Klaus Johannis. Acum am, în sfîrşit, convingerea că România va urma exemplul Germaniei, şi va deratiza ţara de vechea infestaţie sovieto-securistă, care continua să-i altereze viitorul", spune fostul general nomenclaturist.

"Romania de azi este o democratie moderna, cu servicii de informatii si contrainformatii de tip occidental, combatibile apartenentei tarii in NATO si Uniunea Europeana. O noua generatie de intelectuali romani se straduieste acum sa darame ultimele baricade ridicate de comunisti intre Romania si restul lumii, precum si intre romani, si sa dea tarii o noua identitate nationala", afirmă fostul şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe al României în perioada comunistă.

Ion Mihai Pacepa a fost şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe al României în regimul comunist şi consilier personal al lui Nicolae Ceauşescu. In 1978 a cerut azil politic în Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informaţii a SUA în diferite operaţiuni impotriva fostului bloc sovietic. În cartea "Fereşte-mă Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al blocului sovietic cu România", istoricul şi specialistul american în probleme militare şi de informaţii, Larry Watts, susţine însă că Pacepa era agent al NKVD/KGB, care i-a recrutat şi i-a sponsorizat ascensiunea în structurile române de securitate ale statului. Watts aminteşte că însuşi Pacepa s-a lăudat cu faptul că primea instrucţiunile direct de la Saharovsky, atât în volumul „Orizonturi roșii” din 1987, cât şi în volumul recent din 2013.