ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actele barbare comise de jihadiștii grupării Statului Islamic sunt repudiate și de cei care până acum câteva luni reprezentau simbolul terorismului. Organizația Al-Qaida a făcut apel la teroriștii din Statul Islamic să îl elibereze pe britanicul Alan Henning, ținut ostatic de jihadiștii din Irak, despre care presa spune că ar putea fi următorul decapitat.

Al-Qaida, condusă de al-Zawahiri, cere grupării SI să îl elibereze pe britanicul Alan Henning, pentru că este doar un simplu angajat care lucrează pentru o asociație umanitară și care încerca să-i ajute pe musulmanii aflați în suferință, relatează The Independent.

Ziarul britanic notează că dovada metodelor brutale la care recurge Statul Islamic este faptul că musulmani de pretutindeni, mai mult sau mai puțin extremiști, nu împărtășesc acțiunile jihadiștilor. Și până și gruparea teroristă acuzată că s-ar afla în spatele atacurilor din 11 septembrie din septembrie 2001 crede că prin răpirea voluntarilor pentru organizații umanitare s-a mers prea departe.

În filmul asasinarii ostaticului britanic David Haines, teroristul cunoscut acum sub numele de “Jihadi John”, cel care se presupune că este autorul celor trei decapitări din ultima perioadă, revendicate de Statul Islamic, mai apare un alt ostatic occidental, despre care s-a spus că ar fi Alan Henning. Există temeri că Henning, șofer de taxi, ar putea fi executat în viitorul apropiat. Când a fost răpit, Henning lucra pentru o fundație caritabilă musulmana și se ocupa cu strângerea de fonduri.