ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mile Lajo,noul consul al Ungariei la Cluj, a anunțat miercuri într-o conferință de presă că obiectivul administrației Ungariei este să aibă un milion de cetățeni ungari în Bazinul Carpatic.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

"Vicepremierul Semjen Zsolt a fixat o ţintă, ca, până la sfârşitul acestui ciclu politic, să fie un milion de cetăţeni maghiari din tot Bazinul Carpatic sau din toată lumea. În ce priveşte Consulatul general al Ungariei de la Cluj ne străduim să ajungem la 1.000-1.500 de cereri lunare”, a menţionat Mile Lajos.

Acesta a mai subliniat că dorește să simplifice procedurile de obținere a cetățeniei ungare în România.

"Referitor la acordarea cetăţeniei maghiare, Consulatul general îşi continuă această activitate, vrem ca această problemă pe care o rezolvăm de ani de zile să o aducem cât mai aproape de oameni. Pe lângă faptul că aşteptăm cu mult drag la consulat pe toţi cei care vor să ceară cetăţenia maghiară, facem eforturi să ajungem în fiecare localitate din cele 6 judeţe care aparţin de Consulatul general de la Cluj. Vrem să ajungem în mai multe locuri ca până acum în cadrul unor activităţi pe care noi le numim ‘ziua consulară’, când câţiva lucrători ai consulatului merg într-o localitate ca să-şi desfăşoare această activitate, începând cu cele mai mari oraşe până la cele mai mici localităţi. Suntem convinşi că întâlinirile personale nu pot fi înlocuite de nimic altceva”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Mile Lajos, conform Agerpres citat de Știri pe Surse.

Potrivit acestuia, Ungaria a primit până acum 680.000 de cereri din afara graniţelor sale şi a acordat cetăţenie pentru 620.000 de persoane.