ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În paralel cu bombardamentele non-stop asupra palestinienilor, armata israeliană a mobilizat 16.000 de rezervişti suplimentari, ridicând numărul militarilor chemaţi la arme la 86.000.

Armata israeliană a lansat un atac asupra unei pieţe din Gaza, miercuri, deşi în mod normal era în vigoare un armistiţiu temporar. Atacul a fost surprins de jurnaliştii aflaţi în zona de conflict. Mai multe persoane au murit şi cel puţin 200 au fost rănite în urma atacului.

Atacul asupra pieţei a venit la câteva ore după ce o şcoală a Naţiunilor Unite dintr-o tabără de refugiaţi a fost nimicită. Mai mulţi copii au fost ucişi în timpul carnagiului. Statele Unite şi Uniunea Europeană au condamnat atacul, iar ONU susţine că există dovezi care sugerează că raidul aerian a fost lansat de armata israeliană.

Armata israeliană continuă să lovească ţinte Hamas şi acuză gruparea că ascunde armament, inclusiv rachete, în clădiri civile şi chiar adăposturi create de ONU.

Președintele palestinianian Mahmoud Abbas a declarat Gaza ”zonă calamitată” și a cerut comunității internaționale să protejeze si să ajute Fâșia Gaza. Într-o scrisoare adresată secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, Abbas a acuzat Israelul de încălcarea drepturilor omului.

Potrivit celui mai recent bilanţ prezentat de salvatori locali, conflictul dintre Israel şi palestinieni a provocat moartea a peste 1.300 de palestinieni, marea majoritate civili. Alţi aproximativ 6.000 au fost răniţi.