ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada SUA a reacționat și ea la scandalul "colindului antisemit", declarând că respectivul cântec "glorifică Holocaustul și violența împotriva evreilor".

"Ambasada SUA la Bucureşti consideră difuzarea din 6 decembrie a unui aşa-zis colind care glorifică Holocaustul şi violenţa împotriva evreilor ca o expresie inacceptabilă de antisemitism ce trebuie condamnată în termeni fermi şi fără echivoc. Intoleranţa şi ura sunt inacceptabile şi nu trebuie să fie încurajate, mai ales prin intermediul televiziunii publice", se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice.

Totodată, Ambasada face apel la toţi românii, persoane fizice şi persoane publice, "să respingă rasismul şi pe cei care susţin astfel de acte ca expresie acceptabilă a identităţii culturale".

Tot astăzi, Patriarhia Română a emis și ea un punct de vedere, mai ales că Biserica Ortodoxă a fost acuzată că ar "susține" manifestările antisemite de către Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea AntiSemitismului.

"Conducerea Bisericii Ortodoxe Române nu aprobă manifestările care instigă la antisemitism, ură religioasă sau etnică, deoarece acestea sunt potrivnice Evangheliei iubirii lui Hristos" , se arată în comunicatul postat pe Basilica.ro

Mai mult, Biserica consideră că mesajul colindelor ortodoxe românești nu poate fi folosit pentru a "răspândi vrajbă și ură între oameni". Totuși, Patriarhia admite că în trecut a existat "o polemică"  și o "vrajbă" dar nu menționează cu cine.
Întrucât mesajul îngerilor de la Betleem a fost pacea, colindele ortodoxe românești nu pot fi folosite pentru a răspândi vrajbă şi ură între oameni. Ele îndeamnă totdeauna la bunătate, pace şi armonie, fiind răspunsul oamenilor la iubirea lui Dumnezeu Care S-a făcut om, din iubire pentru oameni şi pentru mântuirea lor. Astfel, în lumina iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii, trebuie să înlocuim polemica din trecut cu dialogul, vrajba cu pacea, confruntarea cu respectul reciproc şi cooperarea pentru binele comun.