ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ASPA vrea amendarea celor care hrănesc câinii fără stăpân sau obstrucţionează activitatea de ecarisaj cu sume cuprinse între 3.000 şi 4.000 de lei, informează Agerpres.
"Anul trecut am avut această iniţiativă, nu a trecut în Consiliu General al Municipiului Bucureşti, dar anul acesta va trece. Peste jumătate dintre incidentele în care persoane din Capitală au fost muşcate erau în proximitatea locurilor în care aceşti câini erau hrăniţi", a spus coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, el a spus că zilnic se înregistrează aproximativ patru solicitări la 112 privind blocaje ale maşinilor sau agresiuni fizice grave asupra echipelor de prindere.
"La momentul de faţă se ia pe fluxul de semnături tot ce înseamnă semnăturile de rigoare, urmând să fie introduse în dezbaterea publică oficială şi în şedinţa de consiliu pentru votare", a adăugat Băncescu.