ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Şoferii care iau călători în maşină ar putea fi sancţionaţi cu amendă de până la 5,000 de lei, se arată într-un proiect de ordonanţă lansat recent în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor, relatează Realitatea.net.

Această sancţiune împotriva autostopului a mai fost propusă de minister şi în decembrie 2013 însă nici pâmă în prezent acesta nu a fost aprobată.

Ministerul Transporturilor a iniţiat proiectul de act normativ din cauza existenţei unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local, cât şi transportul judeţean de persoane, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

"Aceste practici ilicite determină efecte negative majore asupra activităţii economice a întreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate, cât şi asupra siguranţei circulaţiei rutiere", se arată în documentul oficial al ministerului.