ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii grupării teroriste Statul Islamic (ISIS) au publicat vineri o nouă înregistrare video în care se prezintă decapitarea unui soldat kurd, relatează Daily Mail.

La doar câteva ore după ce Statul Islamic a făcut publică execuția în masă a 300 de soldați sirieni, apare un nou avertisment la adresa Statelor Unite.

Noua înregistrare cu hastagul "Un al doilea mesaj pentru America", înfățișează decapitarea cumplită a unui soldat kurd , care făcea parte dintr-un grup de 15 luptători ce au fost probabil capturați în timpul războiului din Iraq.

Primul mesaj al grupării a fost trimis acum 10 zile prin decapitarea jurnalistului american James Foley. Acum, jihadistii amenință că vor continua să decapiteze prizonieri dacă SUA va continua să sprijine kurzii în lupta lor împotriva Statului Islamic

În video se pot observa mai mulţi luptători kurzi, îmbrăcaţi în salopete portocalii, capturaţi de către gruparea jihadistă Statul Islamic. Apoi apare filmată victima care se află în genunchi, lângă o moschee din oraşul Mosul, aflat în prezent sub ocupaţia islamiştilor extremişti.

Statul Islamic avertizează totodată că va ucide mai mulţi prizonieri kurzi, dacă liderii acestora continuă să sprijine operaţiunile militare ale Statelor Unite.

Recent,  Washington-ul a decis să înarmeze soldaţii kurzi, deoarece sunt singurii care mai funcţionează ca o armată regulată în Irak, după dezertările masive din armata irakiană. Forţele kurde au reuşit în ultimele săptămâni să elibereze o serie de obiective strategice irakiene de sub ocupaţia rebelilor islamişti.