ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit pe însărcinatul ad-interim al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Dean Thompson, informează siteul Basilica.

Printre subiectele discutate, Patriarhul Daniel l-a informat pe reprezentantul Americii despre opoziţia Bisericii la intenţia de legalizare a prostituţiei, pe care "o consideră o formă de sclavie modernă, contrară libertăţii persoanei şi demnităţii umane".

Dean Thompson a precizat că în ţările în care prostituţia a fost legalizată, fenomenul s-a amplificat. De asemenea, în contextul dezbaterilor despre oportunitatea construcţiei Catedralei Mântuirii Neamului, Thompson " a apreciat valoarea de simbol a noii Catedrale, evocând un caz similar, şi anume: Catedrala Națională din Washington D.C", se arată în comunicatul Patriarhiei.

Reprezentantul SUA "a apreciat luările de poziţie ale Patriarhiei Române şi acţiunea concretă de ajutorare a creştinilor" din Orientul Mijlociu, informează basilica.ro.