ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Amnistia fiscală pentru mame şi pensionari a fost adoptată, luni, în plen, de senatori, după ce, cu o săptămână în urmă, proiectele nu au putut fi supuse la vot din cauza lipsei de cvorum. De asemenea, Senatul a modificat legea privind exonerarea de la plata unor sume de către cadre didactice din judeţul Hunedoara, trimisă spre reexaminare de şeful statului, informează România TV.


Senatorii au luat luni în discuţie proiectele de lege privind amnistia fiscală în cazul pensionarilor cu debite şi al mamelor care au beneficiat de indemnizaţie pentru creşterea copilului.


Mai exact, 12.000 de mame erau obligate să dea înapoi indemnizaţiile de creştere a copiilor şi primiseră somaţii şi la cinci ani de la încheierea concediului maternal, pe motivul că sunt sume încasate necuvenit.




“Până în prezent, sunt peste 20.000 de pensionari, s-au constituit debite în cuantum de 65 de milioane de eli. Aceste debite afectează bugetul de asigurări sociale pe 2014. Şi amnistia fiscală, a mămicilor, aproape 12.500 de mămici, s-au constuit debite de circa 15 milioane de lei. Vor fi amnistiate sau scutite de la plata debitelor. Nu vor fi amnistiate acele persoane pentru care debitele au fost realizate din culpa acestora. Toate persoanele, pensionari sau mămici, unde nu e culpa lor, vor fi scutite de plata acestor debite”, declara ministrul Muncii Rovana Plumb.



PSD a propus modificarea proiectelor, astfel încât mamele şi pensionarii care au încasat bani mai mulţi şi au apucat să îi returneze statului să îi poată primi înapoi, în tranşe, timp de cinci ani, precizează România TV.


În sesiunea extraordinară convocată la Senat, săptămâna trecută, proiectele Guvernului privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor nu au mai putut fi votate, şedinţa fiind suspendată din lipsă de cvorum, după ce mai mulţi parlamentari PNL şi PDL au decis să părăsească lucrările.