ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ecourile incidentelor de la Pungești, din data de 7 decembrie, nu încetează să se reverbereze.

Orlando Balaș, cunoscut militant ecologist și patriot, autor al celebrei "Scrisori deschise către Jandarmul Român", oferă o altă versiune a incidentelor violente de la Pungești, în urmă cărora forțele ministerului de interne au blocat complet zona și au distrus tabăra de rezistență a protestatarilor.  Acesta analizează contextul și evenimentele, concluzionând că totul a fost o înscenare pusă la cale de forțele de ordine, o diversiune, pentru a putea justifica eliminarea protestului din fața terenului Chevron.

Iată ce a remarcat Orlando Balaș:

Erau militanți din toată țara, mulți săteni de toate vîrstele, dar și persoane mascate, cu fața acoperită de cagule, glugi și fulare. Era prezent un număr destul de mic de jandarmi.Persoanele mascate se agitau peste tot.

Iulian Capsali: Mad Max: România fără apă

La un moment dat, împrejmuirea amplasată de jandarmi în jurul taberei a fost desfăcută și elementele metalice au fost aruncate de cealaltă parte a drumului. Jandarmii nu au reacționat, ba chiar au rămas într-un număr și mai mic în fața incintei firmei americane.

Răzvan Papasima: Ce am văzut la Pungești

Un protestatar (activist venit din afara satului) a început să bată toba în ritmul unui marș militar. Un grup de cîteva zeci de persoane a luat cu asalt incinta Chevron. Între ei se auzeau voci care strigau: „Dărîmați gardul!” Între timp, din tabăra de rezistență unii activiști strigau la portavoce: „Reveniți în tabără! Nu intrați în incintă!” Majoritatea oamenilor au rămas în tabăra de rezistență, de unde au urmărit evenimentele.

CLICK AICI pentru a putea citi continuarea analizei lui Orlando Balaș

 

mascat-langa-jandarmi