ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anchetă la LPF a Consiliului Concurenţei, care verifică modul cum au fost vândute drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I. „Investigaţia a fost declanşată în urma unei plângeri”, a anunțat Consiliul Concurenței.
„LPF a vândut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal ce se desfăşoară în cadrul competiţiei Liga I către compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioadă de 5 ani.

Compania a decis să le valorifice prin intermediul a două posturi de televiziune în regim cu plată. Investigaţia nu vizează modalitatea în care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifică aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF”

, spune Consiliul Concurenţei.

Totodată, Consiliul Concurenţei reaminteşte că a făcut o anchetă la LPF, în urma vânzării de LPF a drepturilor de difuzare pentru perioada anilor 2008 - 2011 către consorţiul format din SC TV Antena 1 SA şi SC RCS&RDS SA. „Investigaţia s-a finalizat în anul 2011, prin acceptarea unor angajamente asumate de LPF”, se spune în comunicat.

Potrivit aceluiaşi comunicat, în această anchetă la LPF, Consiliul Concurenţei e interesat în obţinerea de informaţii şi opinii referitoare la investigaţie de la agenţii economici terţi, inclusiv concurenţi şi clienţi ai părţilor implicate.