ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andrei Bădin, prezentator şi realizator de emisiuni la postul de televiziune B1, este urmărit penal pentru luare de mită, după ce, în august 2013, ar fi primit 5.000 de lei pentru a nu continua o campanie de presă care o viza pe Rovana Plumb, atunci ministru al Mediului.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că Andrei Dan Bădin este urmărit penal pentru luarea de mită, acestuia fiindu-i aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

"În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune naţional, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului şi al Schimbărilor Climatice", au scris procurorii în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.

B1 TV a anunţat, într-un comunicat, că, în urma informaţiilor apărute în presă privind o posibilă punere sub învinuire penală a jurnalistului Andrei Bădin, a decis să suspende apariţia acestuia în emisiunile televiziunii:

"În urma informaţiilor apărute în presă privind o posibilă punere sub învinuire penală a jurnalistului Andrei Bădin, B1 TV a hotărât ca, până la clarificarea situaţiei de către organele competente, să suspende atât apariţia sa în emisiunile televizate ale postului cât şi implicarea în deciziile editoriale.

 Andrei Bădin beneficiază în mod firesc de prezumţia de nevinovăţie şi suntem convinşi că va lămuri acuzaţiile care i se aduc. Totuşi, din respect pentru telespectatorii noştri, simpla suspiciune de încălcare a codului deontologic al profesiei de jurnalist ne-a determinat să luăm, de comun acord cu Andrei Bădin, decizia de retragere a sa din emisiunile postului", se arată în comunicatul B1 TV.

Andrei Bădin este urmărit penal pentru luare de mită în dosarul în care fostul şef al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu. Ajuns în arest preventiv pentru corupţie, Duicu a susţinut în faţa procurorilor DNA că i-ar fi dat bani prezentatorului TV Andrei Bădin pentru a nu face o emisiune despre ministrul Rovana Plumb. În dosar sunt interceptări în cauză.

Din informaţiile prezentate până acum de procurori reiese că Adrian Duicu conducea în Mehedinţi o reţea de corupţie integrată. Potrivit DNA, în centrul reţelei ar fi Duicu şi fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, Constantin Ponea.