ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor va cere în instanţă, ca urmare a raportului Corpului de Control al Guvernului, anularea retrocedării unor terenuri din localitatea Nana, judeţul Călăraşi, de aproximativ 60-70 hectare, aflate în proprietatea Ioanei Băsescu, conform Digi24.

ANRP merge în instanţă pentru a cere suspendarea acestei tranzacţii, după ce raportul Corpului de Control al premierului din 8 aprilie a arătat că 11 titluri de proprietate ar fi fost transferate ilegal. Şeful Autorităţii spune că instituţia a luat la cunoştinţă aceste date, iar acum se lucrează la documentaţia care va merge în instanţă.

Potrivit raportului,  80% din terenurile de la Nana ar fi fost retrocedate ilegal.

În acest sens, a fost înfiinţată şi o comisie parlamentară de anchetă, ai cărei membri susţin că s-au încheiat inclusiv contracte de arendă duble în localitatea din judeţul Călăraşi.