ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru a marca 300 de ani de la martiriul lui Constantin Brâncoveanu și al fiilor săi, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chișinău, în colaborare cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău organizează în aceste zile expoziția stradală ” Constantin Brâncoveanu și epoca sa".

Vernisajul expoziției prin care se dorește cinstirea martiriului lui Constantin Brâncoveanu a avut loc vineri, la Galeria la Rond din apropierea monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, precizează ICR, într-un comunicat.

Alcătuită din 20 de bannere, de dimensiuni 0,92 x 2,05 m, expoziția este dedicată personalității marelui domnitor și a epocii sale și conţine imagini, fotografii și documente legate de viaţa şi activitatea lui Constantin Brâncoveanu, precum și opinii ale istoricilor cu privire la personalitatea și epoca sa.

Evenimentul se desfășoară în cadrul manifestărilor dedicate Anului Constantin Brâncoveanu. Prin hotărâre de guvern, 2014 a fost declarat Anul Brâncoveanu, pentru comemorarea a 300 de ani de la martiriul domnitorului şi al fiilor săi.