ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestele recente din Franța, unde peste 500.000 de oameni au manifestat față de intenția Parisului de a legaliza ”mamele surogat” pentru cuplurile de homosexuali nu au rămas fără ecou. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a decis să introducă pe ordinea de zi o propunere de Rezoluție privind „Drepturile Omului și problemele etice legate de gestația pentru altcineva” (GPA).

Dumnezeu este iubire. Marturia Sfantului Siluan Athonitul - Jean-Claude Larchet

Introdusă de parlamentari din diverse partide, rezoluția declară fără echivoc că „gestația pentru altcineva aduce atingere demnității umane a femeii însărcinate, ale cărei corp și funcție reproducătoare sunt folosite ca o marfă” și „drepturilor și demnității copilului, pentru că are drept efect transformarea copilului în produs”.

Miza pentru APCE va fi aceea a alege între interzicerea și restrângerea acestei practici, scrie chretiente.info.

Propunerea de rezoluție urmărește interzicerea totală în Europa, întrucât experiența a arătat că în statele care au ales restrângerea (Marea Britanie, Grecia, Belgia), aceasta a fost iluzorie.

Intenția guvernului francez de a legaliza Gestația pentru Altcineva (GPA) a fost principalul motiv pentru care o jumătate de milion de protestatari au ieșit acum două zile în stradă la Paris și 80.000 la Bordeaux.

GPA a  luat amploare mai ales în Estul Europei (România, Rusia, Ucraina) mai ales pe fondul sărăciei. Aceste țări sunt folosite de familiile bogate, infertile sau de homosexuali, din Occident pentru a-și „procura” copii folosindu-se de femei tinere și sărace din această zonă, prin agenții specializate.