ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În mesa de duminică, ținută în fața unor membri în vârstă ai unei parohii romane de la malul mării, Papa Francisc le-a spus enoriașilor de vârsta a treia că el însuși ar avea nevoie ca ei să se roage pentru el. Pentru că, a spus papa argentinian, și el îmbătrânește și se simte unori slăbit.

Rugați-vă pentru mine, că deh...” a spus papa Francisc pe un ton prietenos într-o întâlnire particulară, care apoi a fost difuzată de canalul catolic TV2000, scrie Liberation.

”Sunt și eu un pic bătrân și un pic bolnav, dar nu foarte mult”, a spus Suveranul Pontif glumind în fața enoriașilor.

Declarația a smuls aplauze și urale din parte audienței. Apelul său vine la două luni după ce șeful Bisericii Catolice afirma într-un interviu la o televiziune mexicană că are sentimentul că pontificatul său va fi scurt – patru sau cinci ani, poate chiar doi sau trei.

Deși pare să fie într-o stare de sănătate bună, Suveranul Pontif este permanent în atenția publicului, mai ales de când predecesorul său a renunțat la pontificat în 2013 invocând starea de sănătate precară. Benedict, care a primit titlul de Papă Emerit, a fost primul șef al bisericii catolice care a demisionat în ultimii 600 de ani.