ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O descoperire arheologică aduce lumină asupra unui loc simbol al creștinătății. În Orașul Vechi al Ierusalimului, arheologii americani au descoperit ruinele Palatului lui Irod, unde, potrivit Noului Testament, Iisus Hristos a fost judecat de Pilat din Pont, înainte de a fi răstiginit.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Conform ziarului La Stampa, săpăturile începute in urmă cu 15 ani pe locul unei clădiri abandonate din Ierusalim, în apropiere de Muzeul Turnul lui David, au scos la lumină ruinele unui palat care ar putea fi cel în care a avut loc procesul lui Iisus, descris în Noul Testament.

Procesul lui Iisus Hristos, descris în Biblie, a avut loc în acest complex, cunoscut ca Palatul lui Irod, despre care se crede că era situat în vestul oraşului, unde se află în prezent muzeul amintit, precum şi o închisoare din perioada otomană a Ierusalimului, susțin oamenii de știință.

După cum indică Biblia, procesul lui Iisus a avut loc "lângă o poartă, cu un pavaj de piatră deteriorat", potrivit Washington Post, iar aceste detalii se potrivesc cu descoperirile arheologice anterioare din apropierea închisorii.

"Bineînţeles, nu există nicio inscripţie la faţa locului, dar multe dovezi, arheologice, istorice şi biblice, indică acest loc", a declarat Shimon Gibson, profesor de arheologie la Universitatea Carolina de Nord din Charlotte (SUA).

Presa italiană scrie însă că ruinele nu vor fi incluse prea curând în traseul turistic destinat pelerinilor creştini când vizitează Ierusalimul, dar Muzeul Turnul lui David a demarat planurile de înfiinţare a unui circuit în jurul sitului arheologic şi speră ca acesta să devină un punct de atracţie pentru vizitatori în viitor.

Ruinele au fost descoperite sub o închisoare care a fost folosită în perioada în care oraşul Ierusalim era controlat de Imperiul Otoman.