ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maratonistul hunedorean Aristide Necula a reuşit să treacă şi de cea de-a patra etapă, cea mai lungă, a Maratonului Nisipurilor, competiţie care se desfăşoară în Deşertul Sahara, atletul reuşind să străbată cei 81,5 kilometri ai probei în 19 ore, 7 minute şi 22 de secunde şi să se claseze pe locul 542 în clasamentul general al concursului, anunţă Agerpres.
"A fost o etapă lungă şi obositoare, super epuizantă. De altfel, întreg maratonul este epuizant pentru că, încă de la prima etapă, totul a fost obositor. După trei zile, deja 10% dintre concurenţi au abandonat competiţia. Eu am tras foarte mult de mine aseară, ca să pot termina. Un genunchi este aproape pe jumătate afectat, dar încă sunt funcţional. În mâini, într-un picior, voi termina acest maraton", a declarat maratonistul.

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, Aristide Necula a apreciat că liderul cursei, marocanul Elmorabity, este un atlet deosebit.
"Marocanul Elmorabity e un fenomen: a terminat etapa lungă în 8 ore! Apropo de el, acum 2 ani a abandonat cu puţin înainte de finalul etapei lungi din cauza unei rupturi musculare... Campionul de anul trecut, Ahansal (tot marocan) e pe 3, la 20 de minute distanţă. La femei conduce Laurence Klein (Franţa), care a parcurs cei 81 km în 12 ore şi 6 minute", scrie Necula.

Aristide Necula participă la Maratonul Nisipurilor într-un scop caritabil, el intenţionând să strângă fonduri pentru construcţia unei ferme sociale la care ar urma să fie găzduiţi circa 40 de copii şi mamele acestora, victime ale violenţei domestice. Proiectul este derulat de Asociaţia "Pro Vita" din Bucureşti.

Maratonul Nisipurilor (Maroc) se află la ediţia cu numărul 29, fiind apreciat ca una dintre cele mai grele competiţii de ultramaraton din lume. Concurenţii vor străbate 250 de kilometri prin deşert, pe un traseu împărţit în şase etape.

Ultima zi a maratonului va fi 12 aprilie, când va avea loc o etapă scurtă, de 17 kilometri, dedicată unui scop caritabil pentru UNICEF.

[gallery link="file" columns="2" ids="30865,30866,30867,30868,30869,30870" orderby="rand"]

Sursa foto: Facebook