ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata Urainei a fost plasată în stare de "alertă defensivă" iar autorităţile de la Kiev pregătesc scenarii pentru un posibil război cu Rusia.

Sâmbătă a avut loc o şedinţă a Consiliului de Apărare a Ţării la Kiev, noua conducere a Ucrainei fiind decisă să nu cedeze în faţa agresiunii ruse.

Armata a fost plasată în stare de alertă iar Kremlinul a primit un avertisment cât se poate de clar.

"Ucraina îşi protejează toţi cetăţenii, indiferent de regiunea în care locuiesc, de biserica la care merg sau de limba pe care o vorbesc. Am ordonat Armatei să intre în stare de alertă date fiind intenţiile agresive ale Rusiei. De asemenea, a fost întărită paza aeroporturilor şi a altor obiective strategice", a declarat preşedintele interimar al Ucrainei, Aleksandr Turcinov.

De asemenea, el a precizat că în cadrul Consiliului de Apărare a Ţării a fost întocmit un "plan detaliat de acţiune în cazul unei agresiuni militare din partea Rusiei".

La rândul său, premierul Yaţeniuk a fost la fel de tranşant.

"O intervenţie militară a Rusiei în Ucraina înseamnă începutul războiului şi ruperea oricăror relaţii între Ucraina şi Rusia."