ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armele lumii măresc nivelul cheltuielilor guvernamentale la cote nemaiîntâlnite până acum.

Țările din întreaga lume cheltuiesc, în prezent, peste 1.700 de miliarde de dolari pe pe armele neccesare pentru contracararea conflictelor.

Este mai mult decât totalul investițiilor care se fac la nivel global în energie!

În afară de producătorii de armament și furnizorii acestora, nu există alte beneficii economice ale industriei de armament: armele sunt depășite din punct de vedere tehnic de altele noi foarte repede și nu generează beneficii materiale, ci, dimpotrivă.

Costurile plătite de diferite state ale lumii pentru armele necesare se văd în creșterea nivelului datoriilor guvernamentale, scrie Zero Hedge.

În fiecare an, sumele disponibile pentru îmbunătățirea educației, creșterea accesului la alimente și carburanți, pentru mediu sau pentru rezolvarea problemelor demografice sunt cu 1.700 de miliarde de dolari mai mici, chiar dacă aceste probleme sunt esenţiale pentru provocările secolului al XXI-lea.

Este îngrijorător și că statele pot pierde rapid controlul asupra acestor arme, conturându-se perspectiva unor conflicte ce nu se termină niciodată și a unor tragedii majore.

Deși nu au existat informații confirmate că armele nucleare post-sovietice au dispărut sau au fost furate, în contextul turbulențelor politice și economice de atunci, există în schimb numeroase dovezi care atestă existenţa unei piațe negre destul de mari a materialor nucleare.

Aceasta crește riscul unor accidente nucleare în regiuni mari și chiar în întreaga lume. Conflictele militare se răspândesc din nou în Orientul Mijlociu.

În contextul acestor confruntări, oricine se oferă voluntar să lupte pentru oricare dintre părți va primi gratuit mâncare și arme, din partea puterilor regionale și internaționale asociate acelei tabere beligerante.