ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ashton Carter și-a preluat marți postul de șef al Pentagonului, după ce a depus jurământul la Casa Albă în fața vicepreședintelui Joe Biden. Este cel de-al 25-lea secretar al Apărării, înlocuindu-l pe Chuck Hagel, și s-a făcut remarcat, în timpul audierilor în Senat, când a spus că trebuie luată în considerare trimiterea de arme în Ucraina pentru a o sprijini pe aceasta în lupta împotriva separatiștilor proruși, informează site-ul internazionale.it.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Carter, 60 de ani, vine în locul lui Chuck Hagel, care va fi schimbat din funcție după nici doi ani de mandat, în urma unei decizii a lui Barack Obama menită să schimbe cursul luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Nominalizarea lui Ashton Carter a fost aprobată săptămâna trecută de Senatul SUA, cu 93 de voturi pentru și cinci împotrivă.

Carter, care are pregătire de fizician, a fost adjunct al ministrului apărării între 2011 și 2013, atât în mandatul lui Chuck Hagel, cât și în cel al predecesorului său, Leon Panetta. În această funcție el a fost șeful de operațiuni al Pentagonului, supraveghind cheltuirea a peste 600 de miliarde de dolari și activitatea a 2,4 milioane de angajați civili și militari.

La sfârșitul Războiului Rece, el a fost direct implicat în eforturile de a păstra în siguranță armele nucleare din era sovietică, fiind prezent la semnarea în Ungaria în 1994 a Memorandumului privind garanțiile de securitate.

La audierea sa de confirmare din Senat, Ashton Carter a apărat strategia administrației Obama în Irak și Siria și a susținut trimiterea de arme în Ucraina.