ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un gol cu două devieri succesive, care l-au zăpăcit pe Peterson Pecanha, dintr-o lovitură liberă elegantă executată de Constantin Budescu spre centrul careului Petrolului, a schimbat total soarte primei semifinale a Cupei României, Astra impunându-se cu 2-1. În tur, scorul a fost 0-0.

Budescu a executat din tuşă un soi de corner foarte scurt, Junior Morais a reluat puternic, mingea a fost deviată de un fundaş petrolist, mingea s-a ridicat în careu, iar Paul Papp (împrumutat de Chievo Verona la Astra) a înscris cu capul, pe lângă un Pecanha complet zăpăcit.

Meciul a fost un joc tipic între două echipe care se cunosc foarte bine din multe puncte de vedere. Şi jucătorii, şi antrenorii, şi conducătorii de club sunt cumva legaţi între ei. Aşa că meciul a fost relativ închis. Echipele şi-au pândit reciproc greşeala.

A fost întâi o greşeală a portarului Silviu Lung Jr. în minutul 21. Juan Albin a tras puternic, Lung a deviat mingea în bara transversală, aceasta a revenit în teren şi Toto Tamuz a reluat cu capul în plasă.

În minutul 51, Constantin Budescu a fost angajat în adâncime, cu o pasă filtrantă, din care a preluat direct în poartă.

Echipa mai vulpoaie, care a venit din urmă, a speculat şi şi-a jucat şansa disperatului, în ultimele secunde, s-a calificat, în timp ce Răzvan Lucescu continuă să fie mare şef de trib la ghinion.