ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La patru luni de la atacul asupra revistei satirice Charlie Hebdo, din Paris, un nou incident avand in centru caricaturi controversate cu profetul Mahomed a avut loc, de această dată în Texas. Poliția din Dallas a împuşcat mortal doi oameni care au deschis focul în apropierea unui săli de conferinţe unde sunt expuse caricaturi ale profetului Mahomed, informează La Stampa.

Poliţia din oraşul american Dallas a împuşcat mortal doi oameni care au deschis focul în apropierea unui săli de conferinţe unde sunt expuse caricaturi ale profetului Mahomed.

Conform relatărilor martorilor, atacatorii, care au ajuns la locul expoziției cu o mașină, au tras cel puţin douăzeci de focuri asupra unuia din oamenii care asigurau paza clădirii.

Zona a fost înconjurată imediat de trupele speciale SWAT, în timp ce poliţiştii investigau zona unde a avut loc atacul. Printre invitaţii care au luat cuvântul la deschiderea expoziţiei a fost şi un parlamentar olandez, cunoscut după ce a propus o lege care ar fi interzis Coranul în Ţările de Jos.  Sediile firmelor din vecinătate, inclusiv un magazin Walmart, au fost evacuate, la fel ca participanţii la eveniment. Potrivit CNN, la eveniment participau aproximativ 40 de persoane.

Expoziţia, sponsorizată de American Freedom Defense Initiative, găzduieşte peste 350 de caricaturi cu Mahomed din întreaga lume.

Evenimentul a fost criticat de presa locală drept un afront la adresa islamului, dar organizatorul, o asocaţie numită Iniţiativa de Apărare a Libertăţii Americane a spus că-şi exercită dreptul de liberă exprimare.